Friday, June 29, 2018

Dah masuk 4 bulan

Assalamualaikum! harini genap sudah adwa masuk 4 bulan. haha.. ok lah nak kongsi sikit pasal dia ni. entah la semenjak menjak ni dia suka tengok fon and tengok tv. cer bayangkan pakteh ni cuba nak rakam depan2 dekat dia, mcm selfie kan, and suddenly, adwa terus tgok fon. So, pakteh try la buat movement dekat fon kan, ke kanan ke kiri, mata adwa ikut jer fon ke mana, haha. so terpaksa la sembunyikan fon balik. and satu lagi dia taw2 jer kita tengah rakam, so dia buat muka comel. itu pasal fon, ini pasal tv lak, cer la buka tv ap2 channel pun, dia tgok ja, pastu ada la episode mcm melayu tgh2 ckap. dia ingat depa cakap ngan dia. haha. adwa pun cakap la balik kat depa. baru masuk 4 bulan dah pandai ni. haha.. tunggu lak setahun. :0

ok lah itu perkongsian sy pada harini. assalamualaikum

Friday, June 15, 2018

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin 2018

Assalamualaikum wtb, harini sy ingin menyusunkan jari saya yg kerdil ini untuk memohon maaf atas salah and silap saya selama/sepanjang perkenalan saya dengan kamu semua dari hujung rambut sehingga hujung tapak kaki saya. :)

Semoga kita berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Aminnn... okay selamat berhari raya, mengutip duit raya, berjalan raya, bersuka ria. :)

Tuesday, May 22, 2018

Bulan Ramadhan 2018

Assalamualaikum, sy ingin mengucapkan selmat beramal beribadah dalam bulan yg berkat ini. InshaAllah, perbanyakkan berzikir drpd kata2 yg kosong terutamanya kepada diri sy ini. haha. Dalam 5 hari lepas, hujan tak henti2, and terkena hujan, maybe disebabkan itu sy jatuh demam dlm 2-3 hari. selepas jer habis demam, ada muncul rash, tompok2 merah starrt dekat tangan dahulu include tapak tangan. ingatkan benda2 biasa jer. 2nd hari dia semakin merebak nak ke bhgian lengan and kat bhgian tapak kaki mula muncul. and my mom told to go check at clinic. so check, doc kata bukan allergi or so what. mmg sebab demam tu. entah la. tapi skrang still blum smbuh. doc kata 3 hari ubat antibiotic tuu. kita tengok mcm mana. tapi daripada research kat internet, nama penyakit ni 'Roseola'. selalunya terjadi dekat budak2. baby2, tpi sy kena juga, and kat tangan, apa yg sy baca kat tangan tu dia tulis 'extremist'. sebab budak2 kat gmbar tu ada kat bhgian perut dlu. tpi yg sy punya tak. baru start puasa dah terjadi. haha.. oklah itu yg nak dismpaikan pada harini. and 2-3minggu lagi fineal exam.