Search This Blog

Wednesday, August 2, 2017

Raya 2017

Assalamualaikum.. Biar gambar berbicara. Alhamdulillah.







Wednesday, July 5, 2017

Bulan Ramadan 2017

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh. Sudah lama cikgu tk berblog. almaklumla sibuk dgn game la, assignment la, game kat fon la. fuh penat. Alhamdulillah kerana Allah masih lagi memberi peluang untuk sy untuk bernyawa dan terus memperbaikikan diri ke jalan Allah. Dalam bulan Ramadan, perbagai ujian telah berlaku. Ada haritu makan sahur kat cafe di hostel. Masa tu ambil nasi, sayur tauge pastu sayur tu mcm ada sup2, pastu ambik ayam masak marah. Pastu makan la. Pastu pagi tu, kan bangun tido nak pergi ke kelas kan dalam kul 10am, tetiba rasa sakit pertu nak cirit. Ingat ciri macam selalu, tapi yg ni lain. Virus tu mcm ambil smua makanan, pastu rasa sakit perut mcm kena gastrik. Tapi masa tu mmg tk expect la. tapi rasa dia mcm lain. Pastu bgtaw la member p kelas dlu. sempat member balik, sy masih berada dalam tandas. haha. 3 jam dlm tandas. dalam tandas tu semakin la, semakin meraung kesakitan perut. Hanya Allah ja tahu.. fuh.. kan cirit banyak sangt kan, perut jadi kosong, tapi virus ni mcm nak push ja bagi keluar semua. serius mmg terseksa. warna cirit semakin lama bertukar menjadi warna hitam. pastu kan semakin lama rasa nak muntah. pastu sekali tu muntah, keluar air liur berbuih.. euu.. pastu rasa mcm dah lega la. kan selalu kalau cirit, rasa mcm dah hbis smua, kita akan ada feel, yg kita tak rasa cirit kan, haa masa tu rasa la. pastu keyakinan tu bertambah lagi sebab muntah. so, pastu keluar la bilik air. rasa bangga la dah hbis dah cirit. jalan kat luar kan. tetiba perut mcm mengulas sangt2 SAMPAI TERPAKSA duduk. sambil nak duduk tu sambil menjerit. sakit sngt. pastu keadaan dah redha, pastu rasa mcm nak cirit. so pergi balik la ke tandas. sambung la meeting dalam tandas haha.. rasa2 5 jam. pastu minta bantuan RCC nak beli ubat kan under bawah UniKL, tapi malangnya kenderaan unikl tkleh nak guna. pastu lagipun waktu tu waktu bekerja, felo2 semua ada kat unikl. so takda sapa kat hostel la. so terpaksa la bermunajat dalam tandas. plus masa terjadi tu hari Jumaat, dlm kul 1 baru p klinik ngan kawan. Klinik mcm biasa la, dia tny sikit ja. pastu bagi ubat, pastu bgi air yg garam tu, apa ntah. pastu balik la. pastu nak makan ubat tu kena makan skit kan. abg2 rcc buatkan bubur.. kan waktu nk mkan bubur kan, rasa sedih. angkat sudu pastu sambil nak suap, air mata mengalir, muka sebik. masa tu ada eisom kat sebelah. tktaw la dia nampk sy sedih ke tk. start dari 10 pagi tu smpai skrang perut rasa sakit. cuba bayangkan.Allah buat sy smpai menangis. Mmg masa tu sangat2 lemah. nasib baik bulan Ramadan. tkda la nak risaukan sngt pasal benda2 lain tu. pastu dapat cuti sakit, mmg lama nak elok. pastu smbung p umah kakak lak, pastu p kilinik yg haritu pernah p tu. sama jugak tpi dia mcm lebih detail lagi la. tapi depa cuma check luaran shaja. pastu kena balik rumah nak check kt kedah lak kat KMC. pastu kt kmc kan ingtkan kan kalau dah lepas cirit akan ok dah, tpi sama jugak. mmg lpeenaatt. duk kt kmc dalam seminggu, pastu balik rumah smbung makan kt umah lak, tpi masih blum smbuh, pastu p kat hostel smbung blik makan ubat. alhamdulillah dah semakin sembuh. bersyukur sngt.. pastu beberapa hari kemudian, kawan roomate tetiba tekanan gula rendah, pastu jpam mai la, pastu p melawat dia kat HKL. pastu alhamdulillah dah ok. itulah pengalaman yg menarik telah berlaku dalam bulan Ramadan. banyak hari la kena ganti puasa. hehe. Nanti sambung lak pasal raya#sekrangtengahfinalexamhehe



haa terlupalak, terpaksa cucuk 7-8kali sebab salah n sebab pressure air bnyk sngt. 




Wednesday, May 17, 2017

Kembali

Assalamualaikum, sudah berlalu sebulan iaitu bulan 4 tak update blog ini. entah mengapa malas nak update blog. pada 30 april, ada suatu program yg dinamakan School Attack. Program ini wajib untuk permarkahan Proffesional English. well, kami attack budak2 sekolah rendah jer. dari standard 4-6. haha..suasana skolah kt sna di luar expectation. ok lah, dalam beberapa bulan lagi depa akan berpindah ke sekolah mereka sndiri. ok lah smpai disini shja. assalamualaikum

Monday, April 3, 2017

Qualifier for MYCL 2017

Assalamualaikum and good days! alhamdulillah, finally we made it! aceewah speaking . alhamdulillah kerana kami berjaya untuk menjadi wakil UniKL ke MYCL League of Legends yang akan berlangsung pada 22 & 23 April di Sunway University. 

     Semalam iaitu 2/32017 hari Ahad telah berlangsung tournament qualifier bagi League of Legends di cc Gold Level.. terdapat 4 groups bagi game LoL termasuk kami. dan semua game best of 3 manakala Fifa Online terdapat 14 peserta, tak silap saya..
hehe. dah kot... Assalamualaikum


Friday, March 10, 2017

Sem 2

Assalamualaikum. sudah lama patik tidak mengupdate blog patik ini, kebarangkalian sibuk dengan hal duniawi. alhamdulillah sudah selesai minggu ke-3 bagi sem 2 ini... Alhamdulillah result sem 1 amat tidak expect.. kita expect low, tapi high.. thanks to all, especially to my umi abah family teacher friends and others. :D 

    sem 2 ini, penempatan rumahku bukan lagi di kksjt which is bangsar jalan tandok, tetapi sudah berhijrah ke block 10 aka jalan pandai endah aka rumah mayat. haha.. serious2 sini ex rumah mayat. tapi dah dijadikan rumah unikl siswa. pastu, kksjt niii ada banyak peristiwa rupanya, tapi kami ja tidak merasai. hahaha. alhamdulillah. pastu ingat2 balik. dulu dah la tido 2-3 pagi. pastu p turun bawah basuh baju, tak rasa apa laa pulak. mandi sorg2. haha..

   Sem 2 ini akan menjadikan suatu pergerakan bagi sem 1 kerana culture shock bagi sem 1 , tak sngka la dapat result camtu.. hehe.. sem 2 ini, patik register 19 credits, 8 subjek serta ada masalah sikit dgn kewangan, pembayaran yuran... guys. kalau nk masuk unikl, kena semak2 dlu syarat2 untuk mendapat pinjaman mara. skrang ni kelayakan nak dapat pinjaman mara ialah gaji parents kena below rm15k . ouch... dia tidak ambik kira kalau adik-beradik ramai ke tidak... tapi priority kepada gaji parents dahulu...

  Nanti ada lak mycl , qualifier untuk wakil unikl pada 2 april. pray for me. hehe. and.. i have someone special in my life. :)

tata assalamualaikum. semoga Allah bersama kita.

Sunday, February 12, 2017

Tazkirah February

Antara sebab kita susah utk membaca dan menghafal Quran adalah kerana,
mata kita melihat yg haram,
telinga kita mendengar yg haram,
mulut kita bicara yg haram, 
hati kita penuh dgn cinta yg haram.
Maka, bersihkanlah diri. Istighfar. Kemudian mula kembali utk dekat dgn Al-Quran. Kerana ia adalah kitab suci berbentuk surat cinta dari Allah Rabbul Jalil.

Monday, February 6, 2017

Ranking

Assalamualaikum ! tinggal lagi 2 minggu lagi percutian kita di rumah. matlamat nak dapat chalenjour semakin jauh semenjak kalah streaks. argh.. doakan untuk saya mencapat matlamat saya . :D 

jgn lupa follow kat instagram kite @teachersealol

www.instagram.com/teachersealol

Friday, January 27, 2017

Cuti Sem !

Assalamualaikum ! alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun tk lancar. tpi masih alhamdulillah sesungguhnya Allah Maha Mengetahui . exam tu senang la jugak drpd sblum ni. tpi disebabkan keegoaan tkmaw belajar . tktaw la jadi mcm mana result nanti. Allahu . adik2 diluar sana,study lah tk rugi pun . hoho . tgok nie. main game. skrang ni duk kerja kalah ja. ujian besar bagiku . Allah. haha... sdih sngt. aduh... ujian2. sabar lah . 

   pastu kalau ada apa2 soalan pasal bm, boleh la tny. walaupun dah lama tk membaca. haha . kita skrang ni tgok slide jer.. tata May Allah be with us. In sha Allah 

Assalamualaikum.

Thursday, January 5, 2017

Bermulanya

Assalamualaikum! sudah sekian lama hamba Allah ini tidak mengupdate status kebarangkalian sibuk dunia selain di alam maya ini . aceewah ...
alhamdulillah kerana kita masih lagi boleh bernafas dan terus melakukan suruhan-Nya dan meninggalkan segala larangan-Nya. In sha Allah, semoga kita berada dalam golongan org yg beriman.

Alhamdulillah abah dan umi selesai sahaja melaksanakan umrah selama seminggu.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah sngt2 kerana abah umi dalam keadaan sihat walafiat pergi dan pulang ke Malaysia. 

   Selain itu, pelbagai dugaan dan halangan, jatuh naik jatuh naik, tapi Allah masih sygkan kita, memberi peluang untuk bertaubat kepada-Nya. 

   Tambahan pula, alhamdulillah ada seseorang telah hadir dalam hidupku, semoga keadaan menjadi lebih baik, dan lebih baik dari sebelum itu. In sha Allah ... 

Sekian sahaja untuk malam yg berkat.. semoga kita bertemu lagi . In sha Allah.. plus nanti nk final exam.... 

btw , saya nak minta maaf kalau ada salah n silap kpd individu2 yg mana saya tersalah kata dan sebagainya.. 

tata

Assalamualaikum