Search This Blog

Monday, October 17, 2016

Sudah 3 Minggu Berlalu di UniKL MIIT

Assalamualakum ! sudah lama sy tidak mengemaskini blog. al maklumla sibuk kan. sibuk main game n so on.hahaha.:) well, alhamdulillah. Allah masih sayang kita untuk kita bertaubat dan bertaqwa. berusahalah ke arah kebaikan kerana Allah serta meninggalkan sgala larangan kerana Allah.




     Sudah 3 minggu berlalu dan sekrang minggu ke-4 kat UniKL MIIT. 8/10/2016 iaitu hari Sabtu ada buat weekend cup, mcm besa sama gak ngan kat Alor Setar. Buat kali pertama, sy join WC nie dgn member UniKL. aceewah. p sbagai satu team unikl la nie kan. ahaha. masa tu ada 3 team jer. soo kami dpt no kedua. haha.. ada la masalah2 skit. tak synergy la, salah faham la, and so on. so rezeki kita smpai kat no 2 jer. 



Selepas habis WC nie, dalam kul 5.30 kot balik. pastu Amir ada kat Bangsar, so apa lagi . hahaha . ajak keluar la malam. dah lama tk jumpa ngan amir my bff masa kat KMKu , jalan sekali, makan skali . haha. dia mai kl sbb adib aiman nk jumpa mmber gak. so depa mai sini and bermalam kt sini . lepas lepak sat kat Bangsar, Amir tk penah lagi p unikl miit. so we decide to go there. lepas Maghrib, kami bertolak. mcm ngan rutin harian kami pergi ke unikl . haha.. so, perjalanan yg agak jauh then smpai2 nk masuk waktu Insyak, so kami go on ke Masjid Kg. Baru... lpas tu, kami decide pergi jalan2 nk cari makan. pastu amir ada berkenan kt satu tmpat nie . so kami pergi la. restoran kot. haaa.. maka bermulalah situasi keyel. HAHAH... ok.. masa tu tgh minum air n smbang, tetiba ada org mai minta sedekah, sort of... tapi rasanya dia jual kot. sbb tisuu.. dia nie buta, n ada pembantu dia kan. Amir nie jenis tkleh tgok cmnie kan. maklumla dia bisnesman. pastu Amir bagi seberapa jumlah wang yg besar kepada mereka... pastu man ceramah la. why amir whyyy ?? hahaha.. dia punya sifat cmtu, nk buat cmna.. KEMUDIAN. haha.. orang kedua lak mai, kali ni dia miskin pompuan, pastu dia pegang mcm kertas kan. man ada ternampak la dia tulis bekas bantuan dan mendapat wang pendapatan dlm puluh2 cmtu ja. pastu dia duk usha man pastu sat duk usha amir. masa tu man duk usha amir ja, tkmaw pandang pompuan tuu.. pastu dia cita la nie tu la. pastu amir tkleh nk tahan , derma lak sejumlah wang yg besar. i was like wtf amir?! hish .... geram btul la ngan amir. u know what, i prefer donate to mosque then them. arghh. aigo amir . pastu pompuan tu cita lagi la bertmbah rancak.. man buat dont know n tkleh nk buat apa. amir pun duk dngar2. lepas pompuan tu cau, man ceramah kat amir lagi.... tk larat dah nk bagitaw . amir ada kemukakan soalan, zakat tk tolong ka? something like that. then dia kata tkleh, susah nk dapat zakat.. something like that. erhhh.. susah nk percaya.. i just like i dont even care. lmao. pastuuuu ADA LAGI... haha.. ada pulak minta derma tapi kali ni sambil bawak gitar n nyanyi . hahahaha. lagu omputeh lak tu . nie derma pastu boleh tanda tangan sekali .haha.. amir kata kali nie dia tkmaw layan dah. hahaa. mai kat kami, kami geleng kepala.... hahha... tk tenang kalau duk kat restorant pada waktu malam. itu lah kesimpulannya.. 
     







ok dah kot. malas nk cita panjang2. tata Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment

Komen benda elok2 je. ^^