Saturday, September 24, 2016

The Past of History of Future Degree Boy

Assalamualaikum! sudah lama hamba tidak mengupdatekan (kemaskini) blog hamba ini atas kekangan masa. Ahamdulillah, dengan keizinan  Allah, dapat kita berjumpa lagi dalam media massa especially di sini.

      Baru-baru ini, program Welcoming Orientation Week for Intake September 2016 (WOW Sept 2016) baru sahaja smpai ke penghujung drama di UniKL MIIT. haha.. mcm2 perkara telah berlaku. Program WOW Sept 2016 ini dijalankan bagi seluruh kampus UniKL, for me is UniKL MIIT. Program ini berlangsung selama seminggu bermula pada hari pendaftaran 18/09/2016 ( Ahad ) di UniKL MIIT. Sebelum itu, haaa. hahaha.. Kami, abah umi, dikna, dikmi, aisya, kakak, abang Man berjalan-jalan aka makan angin dahulu di KEYEL. hahaha. Menyelam sambil minum air bermaksud, sambil makan angin, kite shoppping. hahahaha.. arh. malas la nak tulis panjang2.. ok kita skip ke program WOW 2016. 

       Program WOW kami bermula di Kem al-Azhar kt Morib, Selangor. sapa2 pernah p tu, kite geng. Program di kem tersebut berlangsung selama 3 hari 2 malam. pada hari pertama disana. alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar. pastu, kumpulan saya terbentuk dan diberi nama kumpulan iaitu Gagak Hitam. kite syang team kite. hihi xd. Pada awalnya, kami tidak mengenali satu sama lain, tapi kami diberi tugas untuk berjaga malam pada jam 2 pagi. sooo, kami terpaksa bangun pada jam tersebut and berkumpul bersama-sama as Gagak Hitam. haha. Bermula distu lah kami menyelami antara satu sama lain.

     Nampaknya sudah sampai ke penghujung kemalasan kite nie. Kepada OC/Orientation Community/Fasi/Fasilitator WOW Sept 2016 bagi UniKL MIIT, terima kasih atas ilmu yang guys curahkan kepada kami and thanks pimpin kami untuk selesaikan process pendaftaran kami di hari pendaftaran or di hari kita bersama. Jaga batas2 kelawakan or tatasusila. ok.. tata. maka bermulah degree disini selama 4 tahun as Bachelor of Software Engineering (BSE). Note: 
     Perjalanan dari Hostel (Bangsar) ke LRT Bangsar 1.2 km,
     Perjalanan dari LRT Dang Wangi ke UniKL MIIT 500 m.


"Ilmu kalau dia tk beramal, bagaikan pokok yang tkda apa2, tanam pokok tapi tkda buah, tkda apa."
     ~Ustaz Fawwaz Mat JanSekian, terima kasih. Assalamualaikum.

3 comments:

  1. Wow all the best bro. Jangan lupa share knowledge hehehe

    ReplyDelete
  2. sedoyy bro!! nanti klau ada masa boleh lepak sekali 👍🏻

    ReplyDelete

Komen benda elok2 je. ^^