Sunday, January 14, 2018

Isi-Isi bagi Peranan Masyarakat Terhadap Golongan OKU

 Assalamualaikum.. harini ada permintaan daripada adik Murni mengenai isi-isi bagi peranan. So, sy kongsi berdasarkan apa yang sy tahu yer. Mungkin point itu betul, mungkin juga salah.. eeyyy... sy ni manusia. hahaha.. tk pernah terlepas melakukan kesilapan.. sy dah peringatkan yer. :D

ok lah, peranan ni ada banyak kan.. so, dia dah khususkan untuk MASYARAKAT SAHAJA.
peranan ni mcm nak tolong mereka kan? betul tak?

Golongan OKU ni, mean orang kurang upaya. mean, tak semestinya buta. specified kepada Orang yg kurang upaya. lumpuh,

so,
masyarakat boleh memberi sokongan moral kepada mereka. i guess so.
masyarakat perlu prihatin terhadap mereka.
masyarakat perlu memberi keutamaan kepada mereka dari segala aspek.
masyarakat perlu menyediakan tempat khas untuk mereka.
masyarakat perlu memudahkan urusan mereka jika mereka perlukan pertolongan.

ookay, sy rasa itu sahaja points sy. mungkin betul mungkin tak. soo, ambil yg rasa2 betul yer. Insha Allah yer adik Murni.

Kalau ada salah and silap, tolong perbetulkan yer. :D
Assalamualaikum. selamat beressayyyy



Tuesday, January 2, 2018

Fasa 2018

Assalamualaikum wtb. Alhamdulillah kerana kita masih diberi peluang untuk hidup berbakti kepada-Nya. :D

ok sudah masuk ke fasa 2018. Kepada student yg bakal mengambil PT3 dan SPM pada tahun ini, semoga berusaha bersungguh-sungguh dari awal tahun 2.1.2018 ini. HARI INI, agar nanti nak JAWAB exam senang. :D Rajinkan diri membaca yer. In Sha Allah, dapat ingat sampai nk jawab exam nanti.

Tuesday, December 19, 2017

Habis suda Sem 3

Assalamualaikum wtb. Sudah berlalu sem 3. sekarang wktu untuk bercuti. alhamdulillah exam pada tempoh hari, walaupun keyakinan kurang, tapi boleh jawab. haha.. so.. unikl hnya bagi cuti lebih kurang 4 minggu shaja. kann.. sikit kan. mungkin depa tkmaw kami lupa apa yang kami dah beljar. so, depa kurangkan waktu cuti. haha. thinking logic. well, sem ni awalnya nak aim dean, but nope. I cant do it for this sem. So wait for the next sem. In Sha Allah, I will not repeat the same as Allah's will.


   So, kepada pembaca blog sye ni. Sy harapkan boleh kekal bersama dgn sy. :D In Sha Allah. Assalamualaikum