Sunday, April 8, 2018

Assignments

Assalamualaikum, sudah sebulan sy tidak update blog padahal ada jer masa free tapi apakan daya. well atleast la I have to update this blog sebulan sekali. Semua bersyarat. haha.. btw welcome to my new anak menakan.. well, setiap hari makin tembam pipi dia.. lagi beberapa hari lagi, boleh la berckap. well said. btw thats all for today. 

and good luck to all of you.

Saturday, February 17, 2018

3 Things Very Important for Laptop

  Assalamualaikum wtb, ada 3 perkara yang penting untuk settings laptop berdasarkan sy punya pengalaman lah.. tapi kalau ada sesiapa yang boleh afdhol, boleh la drop komen yer. sy ni pun manusia jugak.

1. Services
2. System Configuration
3. Device Manager

Kalau mcm laptop tu ada masalah ke, check2 lah sama dgn services tuu.. mungkin ada orang yg stopkan or disable it. Untuk system configuration ni, nak up performance jer. buang yang tak penting.
Device manager ni pulak, check2 kalau ada device ada masalah ke, kena update ke . tu kena tgok slalu jugak. sekian sahaja untuk harini. Assalamualaikum

Thursday, February 1, 2018

Basic Programs for Your Laptop

 Assalamualaikum, so semalam ada gerhana bulan kan.. tapi kat kawasan sini tk nmpak, sebab awan tebal kot. plus, hujan kan.. So, hari ini saya nak kongsi basic programs yang ada dalam laptop saya ini. Semua ini just my suggestion for all. Seperti post semalam iaitu antivirus, so termasuk lah kan.

MalwareBytes
SMADV
CCleaner
WinRAR
VLC Player
Internet Download Manager
Google Chrome
Nvidia
Microsoft

You guys can search all these programs in the internet.. ok thats all for today. assalamualaikum