Search This Blog

Wednesday, May 17, 2017

Kembali

Assalamualaikum, sudah berlalu sebulan iaitu bulan 4 tak update blog ini. entah mengapa malas nak update blog. pada 30 april, ada suatu program yg dinamakan School Attack. Program ini diwajibkan dilakukan untuk markah Proffesional English. well, kami attack budak2 sekolah rendah jer. dari standard 4-5-6. haha..suasana skolah kt sna di luar expectation. ok lah, dalam beberapa bulan lagi depa akan berpindah ke sekolah mereka sndiri. ok lah smpai disini shja. assalamualaikum

Monday, April 3, 2017

Qualifier for MYCL 2017

Assalamualaikum and good days! alhamdulillah, finally we made it! aceewah speaking . alhamdulillah kerana kami berjaya untuk menjadi wakil UniKL ke MYCL League of Legends yang akan berlangsung pada 22 & 23 April di Sunway University. 

     Semalam iaitu 2/32017 hari Ahad telah berlangsung tournament qualifier bagi League of Legends di cc Gold Level.. terdapat 4 groups bagi game LoL termasuk kami. dan semua game best of 3 manakala Fifa Online terdapat 14 peserta, tak silap saya..
hehe. dah kot... Assalamualaikum


Friday, March 10, 2017

Sem 2

Assalamualaikum. sudah lama patik tidak mengupdate blog patik ini, kebarangkalian sibuk dengan hal duniawi. alhamdulillah sudah selesai minggu ke-3 bagi sem 2 ini... Alhamdulillah result sem 1 amat tidak expect.. kita expect low, tapi high.. thanks to all, especially to my umi abah family teacher friends and others. :D 

    sem 2 ini, penempatan rumahku bukan lagi di kksjt which is bangsar jalan tandok, tetapi sudah berhijrah ke block 10 aka jalan pandai endah aka rumah mayat. haha.. serious2 sini ex rumah mayat. tapi dah dijadikan rumah unikl siswa. pastu, kksjt niii ada banyak peristiwa rupanya, tapi kami ja tidak merasai. hahaha. alhamdulillah. pastu ingat2 balik. dulu dah la tido 2-3 pagi. pastu p turun bawah basuh baju, tak rasa apa laa pulak. mandi sorg2. haha..

   Sem 2 ini akan menjadikan suatu pergerakan bagi sem 1 kerana culture shock bagi sem 1 , tak sngka la dapat result camtu.. hehe.. sem 2 ini, patik register 19 credits, 8 subjek serta ada masalah sikit dgn kewangan, pembayaran yuran... guys. kalau nk masuk unikl, kena semak2 dlu syarat2 untuk mendapat pinjaman mara. skrang ni kelayakan nak dapat pinjaman mara ialah gaji parents kena below rm15k . ouch... dia tidak ambik kira kalau adik-beradik ramai ke tidak... tapi priority kepada gaji parents dahulu...

  Nanti ada lak mycl , qualifier untuk wakil unikl pada 2 april. pray for me. hehe. and.. i have someone special in my life. :)

tata assalamualaikum. semoga Allah bersama kita.