Friday, June 15, 2018

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin 2018

Assalamualaikum wtb, harini sy ingin menyusunkan jari saya yg kerdil ini untuk memohon maaf atas salah and silap saya selama/sepanjang perkenalan saya dengan kamu semua dari hujung rambut sehingga hujung tapak kaki saya. :)

Semoga kita berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Aminnn... okay selamat berhari raya, mengutip duit raya, berjalan raya, bersuka ria. :)

Tuesday, May 22, 2018

Bulan Ramadhan 2018

Assalamualaikum, sy ingin mengucapkan selmat beramal beribadah dalam bulan yg berkat ini. InshaAllah, perbanyakkan berzikir drpd kata2 yg kosong terutamanya kepada diri sy ini. haha. Dalam 5 hari lepas, hujan tak henti2, and terkena hujan, maybe disebabkan itu sy jatuh demam dlm 2-3 hari. selepas jer habis demam, ada muncul rash, tompok2 merah starrt dekat tangan dahulu include tapak tangan. ingatkan benda2 biasa jer. 2nd hari dia semakin merebak nak ke bhgian lengan and kat bhgian tapak kaki mula muncul. and my mom told to go check at clinic. so check, doc kata bukan allergi or so what. mmg sebab demam tu. entah la. tapi skrang still blum smbuh. doc kata 3 hari ubat antibiotic tuu. kita tengok mcm mana. tapi daripada research kat internet, nama penyakit ni 'Roseola'. selalunya terjadi dekat budak2. baby2, tpi sy kena juga, and kat tangan, apa yg sy baca kat tangan tu dia tulis 'extremist'. sebab budak2 kat gmbar tu ada kat bhgian perut dlu. tpi yg sy punya tak. baru start puasa dah terjadi. haha.. oklah itu yg nak dismpaikan pada harini. and 2-3minggu lagi fineal exam.

Tuesday, May 1, 2018

May Sudah Masuk

Assalamualaikum, so there are a lot things happened here and 15 days left until we reach Ramadhan. People comes, people goes. Things happened. btw, Im not gonna share the story here since its a bit private. Recently, I have decided to make a new essay karangan about 'Cara untuk mengeratkan hubungan antara kaum lain'. I don't know, I feel like this essay gonna be next year for SPM. ;) Well, this year we have PRU. haha. Sesiapa yg cukup umur tuuu, pergilah mengundi. nak mengundii tuu pikir2 lah bnyak kali..

Sekarang ni pun, sem 4 sudah di penhujung cerita, sudah week ke 13 kowt. semua ada 17 week. Assignment lah, project lah itu lah. haha. berlambak. Kadang2 tilted pun ada. tkda masalah, cari masalah..
So, apa2 punnnnnnnn, solat jgn tinggal. okay. tinggal, qodor balik okaayyy.. :)